Stiri :

Comunicat FSE Spiru Haret - 11 martie 2015 - Autoritatile locale refuza sa plateasca cadrelor didactice sumele conform hotararilor judecatoresti


DEPARTAMENTUL COMUNICARE SI IMAGINE

 T: Autoritatile locale refuza sa plateasca cadrelor didactice sumele conform hotararilor judecatoresti

         Federatia Sindicatelor din Educatie „SPIRU HARET“ avertizeaza Guvernul si autoritatile locale ca luna martie sau putea transforma in luna protestelor, in conditiile in care sumele datorate angajatilor din invatamant de catre Executiv, conform hotararilor judecatoresti, respectiv restantele din 2015 si transele I si a II-a prevazute de art. 35 alin. (5) lit. a) din OUG 83/2014 nu vor fi platite la timp si in totalitate.

            Mentionam ca, desi exista o nota trimisa in teritoriu, care precizeaza ca au fost alocate fondurile necesare, la ora actuala, unele dintre autoritatile locale invoca lipsa de fonduri la bugetul local si blocheaza intocmirea statelor de plata. „in conditiile in care Guvernul, prin Ministerul Finantelor Publice, a alocat toate fondurile necesare platii sumelor cuvenite in urma hotararilor judecatoresti, pana in 27 martie a.c., consideram ca actiunile intreprinse de autoritatile locale nu fac altceva decat sa creeze o stare de confuzie si nemultumire in randul angajatilor din invatamant. S-a ajuns in situatia in care  conducerile unitatilor scolare sunt obligate sa intocmeasca statele de plata in conditiile impuse de catre unele autoritati locale, prin diminuarea sumelor cuvenite, altfel riscand sa nu poate plati salariile angajatilor din invatamant pentru luna februarie a.c.. Am primit sesizari, atat de la nivelul sectoarelor din Municipiul Bucuresti (sectorul 1 si sectorul 2), cat si din tara (judete precum Alba, Caras-Severin, Cluj)“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, presedinte FSE „Spiru Haret“.

         Mentionam ca potrivit discutiilor avute cu reprezentantii Guvernului Romaniei, in luna martie trebuie platite diferentele salariale stabilite prin hotarari judecatoresti in favoarea salariatilor din invatamant – respectiv restantele din anul 2015, dar si doua dintre cele patru transe aferente anului 2016, in conformitate cu dispozitiile art. 35 alin. (1) si (5) lit. a) din Ordonanţa de urgenţa nr. 83/2014.

Departamentul Comunicare si Imagine

Dragos Neacsu


Loading..
online
Top
  • Follows us our servcies